5 tips bij het afsluiten van een zakelijke lening

Ondernemen is voor veel mensen hun grootste droom. Net als voor ons. Wanneer je graag een zakelijke investering wilt realiseren, kan een zakelijke lening interessant zijn. Door het aanvragen van een zakelijke lening, is het bijvoorbeeld mogelijk om uit te breiden middels apparatuur of een nieuw pand. Dit biedt perspectief om te groeien met de onderneming!
Over deze lening worden afspraken gemaakt, denk aan voorwaarden die worden gesteld met betrekking tot het terugbetalen en de looptijd van de lening. In dit artikel vind je 5 tips bij het afsluiten van een zakelijke lening.

1. Vergelijk het aanbod

Een zakelijke lening afsluiten doe je natuurlijk niet in een opwelling. Hoewel er altijd een risico aan verbonden is wil je natuurlijk dit risico wel zo veel als mogelijk minimaliseren. Dat kan je doen door het aanbod te vergelijken. Kijk wat de verschillende aanbieders je te bieden hebben. Het zal je nog verbazen hoeveel dit uiteen kan lopen. Bijvoorbeeld waar het gaat om de kosten. Zo kan je dus zomaar flink wat winst boeken op deze manier.

2. Niet meer lenen dan noodzakelijk

Deze tip klinkt als een cliché, maar toch kan het aantrekkelijk zijn om over meer geld te beschikken. Door meer te lenen kan deze situatie worden gecreëerd, maar daarbij wordt vergeten dat een lening ook moet worden terugbetaald. Niet meer lenen dan noodzakelijk is niet alleen in privésferen aan te raden, ook voor het afsluiten van een zakelijke lening is het relevant. Op deze manier voorkom je vervelende verrassingen. Geld lenen kost geld; hoe meer er wordt geleend hoe kostbaarder de lening uiteindelijk zal zijn. Bekijk daarom vooraf wat de financieringsbehoefte is om tot de gewenste zakelijke lening te komen. Wist je dat 80% van alle Nederlanders met een lening teveel rente betaalt? Door je lening over te sluiten kun je veel geld overhouden. Een lening oversluiten kan daarom erg aantrekkelijk zijn, want je kunt maandelijks een hoop geld besparen. Een hypotheek oversluiten kan ook voordelen en besparingen bieden. Het is de moeite waard om er even goed voor te gaan zitten en het uit te zoeken.

3. Schat realistisch je looptijd in

Schat realistisch in hoe lang je nodig gaat hebben om de investering terug te verdienen. Dit is onder andere van belang voor het bepalen van de looptijd van de lening. Wanneer het enige tijd duurt voor je de vruchten kunt gaan plukken, dan zal je dit dus ook in je financiële situatie merken. Speel hierop in door met de kredietverstrekker enkele goede afspraken overeen te komen. Als de looptijd net iets langer kan zijn kan dat veel opleveren.

4. Het terugbetalen

Een zakelijke lening is vaak nodig om investeringen te doen. Uiteraard wordt die gedaan met het oog op het verbeteren van de omzet en de winst. Wanneer dit lukt, dan zal je dus ook meer financiële ruimte hebben en kan het interessant zijn om versneld af te lossen. Het is dan alleen wel de vraag of de aanbieder van jouw keuze dit wel zo fijn vindt. Sommige aanbieders hanteren hier strengere voorwaarden in dan andere. Wanneer je vooraf al durft in te schatten hoe groot je succes kan zijn, dan is het ook goed om op dit soort zaken te letten.

5. Wees zeker van je zaak

Hoewel je zoals gezegd dus altijd een risico gaat nemen, is het wel belangrijk dat dit een gecalculeerd risico is. Je moet dus echt zo zeker als mogelijk zijn van datgene wat je gaat doen. Een lening kan de eerste druppel op een gloeiende plaat zijn wanneer je het niet goed hebt uitgedacht. Wanneer je dit echter wel hebt gedaan, dan kan het ook de eerste trede van de ladder omhoog zijn.

Wanneer je al deze zaken hebt uitgezocht resteert er nog één vraag. Wat vind jij als ondernemer eigenlijk het belangrijkst? Het kan namelijk goed zijn dat er verschillende financiers goed uit de vergelijking komen. Terwijl het niet altijd zo is dat één financier perfect aan alle voorwaarden voldoet. Het komt er dan dus op neer dat je zelf moet bepalen welke variabelen voor jou het belangrijkst zijn wanneer je een keuze maakt. Ook dit kan je zien als onderdeel van het proces van vergelijken.

Vergelijk zakelijke leningen

Wij zijn er om jou te helpen bij het regelen van de beste bedrijfsfinanciering. Je vergelijkt alle belangrijke financiers op rente, kosten en snelheid. Volledig gratis en zonder verplichtingen.

Financierwijzer is opgericht met als doel om ondernemers tegen de beste voorwaarden aan een zakelijke lening te helpen. 

VOLG ONS